Περιφέρεια Πελοποννήσου : Π. Νίκας στο συνέδριο Inherit, “προγράμματα, όπως το Interreg Med και το Inherit αποσκοπούν στην προστασία της κοινής μας πατρίδας, της Μεσογείου”

“H Μεσόγειος αποτελεί κοινή πατρίδα, το λίκνο όπου χιλιάδες χρόνια πριν, αναπτύχθηκαν οι αρχές και οι αξίες που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο πολιτισμό μας. Σήμερα ο υπερπληθυσμός στις ακτές της -σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή- συνιστά εν δυνάμει παράγοντα κινδύνου, τόσο περιβαλλοντικού, όσο και για τα μνημεία των αλλεπάλληλων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν γύρω της. Προγράμματα, όπως το Interreg Med και το Inherit έχουν ως σκοπό να κάνουν εμάς, τους λαούς της Μεσογείου, να συναισθανθούμε τον κίνδυνο αυτόν και ως εκ τούτου να υποχρεωθούμε να αναπτύξουμε μια κοινή δράση και συνεργασία, ώστε να τον αντιμετωπίσουμε”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το πρωί της Τετάρτης 27 Απριλίου, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του τελικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού έργου Inherit, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Med και καλωσορίζοντας στην Σπάρτη τα στελέχη των αντιπροσωπειών από τις 15 χώρες που συμμετέχουν στο εν λόγω έργο.
Δείτε όλόκληρη την Ομιλία του Περιφερειάρχηhttps://we.tl/t-4mOKfzONQx