Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας, Δήμου Καλαμάτας, Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και Μεσσηνιακού Γ.Σ. για τα “Παπαφλέσσεια”

“Η περιφερειακή μας Αρχή έχει θέσει ως στόχο και έχει ήδη αναλάβει ως έργο την ανασυγκρότηση του κλασικού αθλητισμού σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατά την υπογραφή -το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαΐου, στην Καλαμάτα- διετούς διάρκειας προγραμματικής σύμβασης ύψους 103.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, με αντικείμενο την διοργάνωση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα της διεθνούς συνάντησης στίβου “Παπαφλέσσεια” για τον φετινό και τον επόμενο χρόνο (2022 – 2023).

Η σύμβαση υπογράφηκε επίσης, από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού Παναγιώτη Στασινόπουλο.

Σύμφωνα με αυτή, η Περιφέρεια θα διαθέσει συνολικά 60.000 ευρώ για την διεξαγωγή -φέτος και του χρόνου- των “Παπαφλεσσείων”, ο Δήμος Καλαμάτας συνολικά 20.000, ο Μεσσηνιακός συνολικά 20.000 και το Επιμελητήριο συνολικά 3.000 ευρώ.

Ο Π. ΝΙΚΑΣ

“Με είχε στενοχωρήσει ιδιαίτερα η διακοπή των ‘Παπαφλεσσείων’, μετά από αδιάλειπτη διεξαγωγή τους επί δύο δεκαετίες χάρη στην επίπονη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που είχαν κάνει γνωστό τον θεσμό πανελλαδικά αλλά και διεθνώς προσελκύοντας πολλά γνωστά και μεγάλα ονόματα του αθλητισμού να αγωνιστούν -διαφημίζοντας έτσι την Καλαμάτα και συντελώντας επί της ουσίας και στον αθλητικό τουρισμό” σημείωσε ο περιφερειάρχης στη συνέχεια, για να τονίσει αμέσως μετά:

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της προγραμματικής σύμβασης, αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος από τη δαπάνη της διοργάνωσης προκειμένου οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού να μπορούν απερίσπαστοι να προγραμματίζουν την διεξαγωγή των σημαντικών αυτών αγώνων, η οποία αποδίδει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή. Πιστεύω ότι τον επόμενο χρόνο θα είμαστε έτοιμοι για μια νέα προγραμματική σύμβαση, με μεγαλύτερη διάρκεια”.

Οπως επισήμανε, παράλληλα, ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια “έχει υποχρέωση να στηρίξει και να βοηθήσει -όχι με λόγια αλλά με έργα- όσους μοχθούν για την πρόοδο του αθλητισμού μέσα από την διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων”, παρατηρώντας ότι γι’ αυτόν τον λόγο απαιτούνται σωστές και σύγχρονες υποδομές:

“Ηδη εξελίσσονται σημαντικές εργασίες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και δεσμεύομαι ότι θα προβούμε και σε έργα στήριξης του κλασικού αθλητισμού, όπως εγκατάσταση ταρτάν στη νότια πλευρά του γηπέδου, ενώ παράλληλα εξετάζουμε και τον εκσυγχρονισμό του φωτισμού του. Η περιφερειακή μας Αρχή έχει θέσει ως στόχο και έχει ήδη αναλάβει ως έργο την ανασυγκρότηση του κλασικού αθλητισμού σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου” είπε ο περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος δε στον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στον ιστορικό αυτό σύλλογο, “ο οποίος είναι η ζωντανή ιστορία του αθλητισμού τα τελευταία 134 χρόνια, στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο περιφερειάρχης τίμησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας Χρήστο Μπένο, για την προσφορά του στα αθλητικά πράγματα του νομού.

Δηλώσεις, με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης -παρουσία, μεταξύ άλλων, των αντιπεριφερειαρχών Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιου, Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννας Καλογεροπούλου, όπως και του προέδρου της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσου Σαρδέλη, καθώς και μελών του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού- έκαναν επίσης, ο δήμαρχος Καλαματας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι πρόεδροι του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, καθώς και ο διευθυντής των αγώνων, ο Μεσσήνιος πρωταθλητής του μήκους Λούης Τσάτουμας.