Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται η ολοκλήρωση του συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών

Στα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου αναμένεται να εγκαινιαστεί η λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών, από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως δήλωσε ειδικότερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χτες Τρίτη 17 Μαΐου, στην έδρα της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, το εν λόγω έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 του ερχόμενου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα πυρόσβεσης εγκαταστάθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, σε εφαρμογή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, ύψους 650.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εχει αναπτυχθεί δίκτυο πυρόσβεσης, ενώ η κεντρική δεξαμενή δυναμικότητας 500 κυβικών μέτρων τροφοδοτείται από παρακείμενη πηγή.

Στη σημερινή του παρουσία στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στο Ναύπλιο, ο περιφερειάρχης είχε συνεργασία στελέχη της Περιφέρειας και υπηρεσιακούς παράγοντες, προς τους οποίους δόθηκαν οδηγίες για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην υδροδότηση -με πόσιμο νερό- των λοιπών εγκαταστάσεων στον αρχαιολογικό χώρο, η οποία προγραμματίζεται να γίνει με την επέκταση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αργους – Μυκηνών, αγωγός του οποίου περνά περί τα 1.400 μέτρα από τον εν λόγω χώρο. Ο προϋπολογισμός για τη συγκεκριμένη παρέμβαση εκτιμάται σε περίπου 70.000 ευρώ.