Κώστας Τζιούμης: «Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοτών μας που δοκιμάζονται από τις αλλεπάλληλες κρίσεις»

Ημερίδα ενημέρωσης και παρουσίασης των δράσεων του Έργου «Παροχής Υπηρεσιών Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ 2018 – 2019 της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Αρκαδίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Επισιτιστικής και Βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ)» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (26/5/2022), στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης.
Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Τρίπολης και η εταιρεία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ, ανάδοχος των Συνοδευτικών Υπηρεσιών.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης ο οποίος κατά την τοποθέτηση του, σημείωσε: «Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΕΒΑ ξεκίνησε το 2018 και συνεχίζεται ως σήμερα να στηρίζει ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών στον δήμο μας, με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Περίπου 1000 οικογένειες είναι ωφελούμενες στον Δήμο Τρίπολης. Το πρόγραμμα είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες που ασκεί ο Δήμος Τρίπολης.
Δυστυχώς, οι οικονομικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια, έχουν δημιουργήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές καθημερινές ανάγκες.
Ο Δήμος Τρίπολης, με τις δυνάμεις και τις αρμοδιότητες που έχει, προσπαθεί ποικιλοτρόπως να στηρίξει αυτό τον πολύ μεγάλο αριθμό οικογενειών.
Οι δράσεις του Δήμου μας είναι ποικίλες, με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Εμείς ως δημοτική αρχή, από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.
Συνεχίσαμε δράσεις που είχαν ξεκινήσει από προηγούμενες δημοτικές αρχές, ενώ δημιουργήσαμε νέες δομές, όπως το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΔΑΠ για παιδιά με Αναπηρία, ενώ προσφάτως ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και μάλιστα είμαστε ο μόνος Δήμος στην Πελοπόννησο. Αλλά και στο νέο ΕΣΠΑ θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε νέες δομές και παράλληλα να στηρίξουμε τις ήδη υπάρχουσες.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπηρεσίες του Δήμου που λειτουργούν τις κοινωνικές δομές, με μειωμένο προσωπικό και υπερπροσπάθεια.
Πηγαίνουμε δυστυχώς από τη μία κρίση στην άλλη. Αυτό έχει δημιουργήσει νέες γενιές ανθρώπων που είναι ευάλωτοι και ο Δήμος Τρίπολης θα προσπαθήσει να σταθεί δίπλα τους.
Για το 1.600.000 ευρώ είμαστε στη διαδικασία δημοπράτησης για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα ΤΕΒΑ και τα επόμενα χρόνια.»