Παράσταση “ΘΕΟΦΙΛΟΣ” στις 28 και 29 Μαΐου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Η Παρασταση “ΘΕΟΦΙΛΟΣ” προκειται να παρουσιαστει 28 και 29 Μαΐου 2022, στο “Μαλλιαροπουλειο” Θεατρο της Τριπολης, 9.00 μμ και 7.30 μμ αντιστοιχα, με τιμή εισιτηρίου 10.00 ευρω.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για τρεις συνεχόμενες επιτυχημένες θεατρικές σαιζόν, κέρδισε το κοινό στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, και συνεχίζει το ταξίδι της…

Λίγα λόγια για το έργο:

Παρακολουθούμε τα βήματα του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι το Βόλο…. το Πήλιο … να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του…!

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά….. η απόρριψη…. ο χλευασμός… η φτώχεια… είναι η καθημερινότητα του.

Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση…. η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει μέσα από τα ίδια του τα έργα.!!

Εικόνες και παραστάσεις από την επανάσταση και τα γεγονότα περνούν μπροστά από τον “θεατή”, που επικοινωνεί μέσα από τα έργα με τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη και φιγούρες όπως ο Αθανάσιος Διάκος , ο Ρήγας Φεραίος, ο Παύλος Μελάς κ.α. λαμβάνουν άλλη διάσταση στον δικό του καμβά.

“Η ιστορία είναι άνεμος που την καταλαβαίνεις όταν την ανασαίνεις.”

Ø Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Θεόφιλος και του Δήμου Μυτιλήνης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία

Νίκος Βερλέκης

Σκηνικά – Κοστούμια
Ανθή Σοφοκλέους

Μουσική επιμέλεια
Δημήτρης Κοντογιάννης

Φωτογραφίες

Τσβετομίρ Τσάνκοβ / Tερπος Παπαθεοδωρου

Official Trailer : Μαρίνα Λεοντάρη , Γιάννης Σαρηγιάννης

Επικοινωνία

Κατερίνα Ζαχαριουδάκη

Ερμηνεύει ο Θοδωρής Προκοπίου