Κώστας Τζιούμης: «Δημιουργούμε έναν πολύ μεγάλο περίπατο που αναβαθμίζει το κέντρο της Τρίπολης»

Την έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης για την ανάπλαση των οδών «Γεωργίου Α’» και «Εθνομαρτύρων», από το «Πράσινο Ταμείο», ανακοίνωσε επισήμως, την Δευτέρα (30/5/2022), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Πρόκειται για πρόταση προϋπολογισμού 700.00 ευρώ που περιλαμβάνει την ανάπλαση των πεζοδρομίων και του δρόμου από την πλατεία Κολοκοτρώνη ως την πλατεία Αγίου Βασιλείου και την πλατεία Ανεξαρτησίας.

Θα γίνουν νέα πεζοδρόμια, λίγο μεγαλύτερα από τα υπάρχοντα, θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα, που θα αναδείξουν το Μαντζούνειο και νεοκλασικά κτίρια που βρίσκονται σε αυτούς τους δρόμους.

Επιπλέον, προβλέπεται φύτευση δένδρων και αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, σημείωσε: «Πρόκειται για έργο που συνδυαστικά με την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου και το Open Mall, ενοποιεί όλο το κέντρο για να δημιουργηθεί ένας πολύ μεγάλος περίπατος, αναβαθμίζοντας συνολικά όλη την περιοχή.

Το έργο θα δημοπρατηθεί σύντομα και υπολογίζω ότι προς τον Οκτώβριο θα αρχίσει η υλοποίησή του.

Κυνηγούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και ήδη τα πραγματικά αποτελέσματα δείχνουν ότι έχουμε εντάξει έργα πάνω από 25.000.000 € και συνεχίζουμε.

Στόχος μας είναι πριν την ολοκλήρωση αυτής της θητείας, όλες οι παρεμβάσεις στο κέντρο να έχουμε ολοκληρωθεί, αλλάζοντας ολοκληρωτικά την εικόνα της πόλης μας».

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η διαμόρφωση των οδών Γεωργίου Α΄ και Εθνομαρτύρων στην Κ. Τρίπολης, συνολικού εμβαδού 3.033,75 m2.

Στόχος της πρότασης αποτελεί η αισθητική και η λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής. Σκοπός είναι η «ενεργοποίηση» όλων των δρόμων και πεζοδρόμων και η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών σε μια τόσο σημαντική περιοχή του κέντρου της Τρίπολης. Η ανάπλαση στοχεύει στη δημιουργία ενός καλαίσθητου δικτύου δρόμων και πεζοδρόμων που θα συνδέει σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην εμπορική ανάπτυξη.

Αξίζει να επισημανθεί η ιδιαίτερη σημασία που έχει δοθεί στη δημιουργία των απαραίτητων κατασκευών που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στους δημόσιους χώρους, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.