Ενταξη της πράξης “Παραγωγή και προμήθεια προωθητικού υλικού (εκδόσεις ιστορικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής σημασίας)” στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, εντάσσεται η πράξη “Παραγωγή και προμήθεια προωθητικού υλικού (εκδόσεις ιστορικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής σημασίας)” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014 – 2020”.

Η εν λόγω πράξη, με δικαιούχο τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της ανέρχεται σε 242.240,80 ευρώ -υπάγεται δε στον Αξονα Προτεραιότητας “Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον”.

Ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου 2022 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου /2023.

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία και η προμήθεια βιβλίων και εκδόσεων ιστορικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής σημασίας του πιο πάνω δήμου και συνοδευτικού υλικού, για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν στο πλαίσιο εθνικών και διεθνών ανταλλαγών, τα οποία θα προσφέρονται σε επίσημους, φορείς και προσκεκλημένους του, καθώς επίσης και σε κάθε άλλη περίπτωση διακεκριμένων καλεσμένων – επισκεπτών.

Επιπλέον, οι εν λόγω εκδόσεις θα εμπλουτίσουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, αποτελώντας ένα ιστορικό πολιτιστικό έργο “ορόσημο” για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και ένα σημείο αναφοράς για κάθε ενδιαφερόμενο (σπουδαστή, ερευνητή, ιστορικό, απλό αναγνώστη).

Στόχος της πράξης είναι η παραγωγή ενός έργου στο οποίο θα εξετάζεται η ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και θα διατρέχει ολόκληρο το ιστορικό φάσμα. Στην έκδοση θα συμπεριληφθεί αρχειακό υλικό, ενώ θα αξιοποιηθεί η υπάρχουσα βιβλιογραφία, τεκμήρια από τοπικές συλλογές, μαρτυρίες κλπ και θα ενσωματωθούν σύγχρονες φωτογραφικές λήψεις μνημείων, ιστορικών τόπων, κ.ά. σημείων ειδικού ενδιαφέροντος. Επίσης θα παραχθεί ακουστικό– ηχητικό βιβλίου (audiobook) στις νέες εκδόσεις των Λευκωμάτων για την ιστορία της Μάνης την περίοδο 1460 – 1821 και την εκκλησιαστική κληρονομιά της περιοχής.

Ένταξη της Πράξης Ψ0Σ27Λ1-ΕΥΧ