Με τον χρυσό Μεγάλο Σταυρό Α΄ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου Παύλου τίμησε η Μητρόπολη Κορίνθου τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα τίμησε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος χτες Τετάρτη 29 Ιουνίου, μετά το πέρας της πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στην Κόρινθο, με την οποία κορυφώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις “Παύλεια 2022” προς τιμήν του πολιούχου της Κορίνθου Αποστόλου Παύλου.

Συγκεκριμένα, μετά την θεία λειτουργία, ο μητροπολίτης Διονύσιος απένειμε στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα το Ανώτερο Παράσημο της Μητρόπολης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους και συγκεκριμένα τον χρυσό Μεγάλο Σταυρό Α΄ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου Παύλου, αναγορεύοντας παράλληλα τον Π. Νίκα σε Μεγάλο Ευεργέτη της Μητρόπολης Κορίνθου.

Ο Π. Νίκας τιμήθηκε, όπως ανακοίνωσε ο ιεράρχης, για την σημαντική βοήθεια και συνδρομή του στην ολοκλήρωση ή την ανακαίνιση σημαντικών κτηριακών έργων της Μητρόπολης Κορίνθου, καθώς και για την συνδρομή του στο πνευματικό της έργο με την έκδοση βιβλίων.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δήλωσε ότι εκλαμβάνει την τιμή προς το πρόσωπό του ως “βράβευση συνολικά της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Εκκλησία, την τροφό και μάνα του Γένους”. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, εκφράζοντας χαρά, ικανοποίηση, αλλά και εκτίμηση για την εν λόγω βράβευση.