Ικανοποίηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα μετά την υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη για τον δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

“Είμαι ευχαριστημένος καθώς ένα έργο βαλτωμένο για χρόνια μπαίνει σε διαδικασία κίνησης, με πρώτη φάση την επικαιροποίηση της μελέτης από τον παραχωρησιούχο, με δαπάνη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος συμμετείχε στην υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, με μοναδικό θέμα την ολοκλήρωση του τμήματος Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, του δυτικού οδικού άξονα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, με τη συμμετοχή βουλευτών και αυτοδιοικητικών από τη Μεσσηνία και την Ηλεία, εξετάστηκαν οι προοπτικές υλοποίησης του εν λόγω έργου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τελικό στόχο τη χρηματοδότησή του το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς επίσης οι βουλευτές της Ν.Δ. από τους νομούς Μεσσηνίας και Ηλείας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης αφ’ ενός καθώς και Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος αφ’ ετέρου.

Ο Π. ΝΙΚΑΣ

“Είμαι ευχαριστημένος καθώς ένα έργο βαλτωμένο για χρόνια μπαίνει σε διαδικασία κίνησης, με πρώτη φάση την επικαιροποίηση της μελέτης από τον παραχωρησιούχο, με δαπάνη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι “ενδιάμεσα στα στάδια της επικαιροποίησης θα υπάρχει συζήτηση με τα ενδιαφερόμενα μέρη”. Και συνέχισε:

“Υπήρξε κοινή συμφωνία των εκπροσώπων και της Ηλείας και της Μεσσηνίας. Είναι ένας δρόμος που έχει πολύ μεγάλη σημασία για ολόκληρη την δυτική Ελλάδα, μέχρι και την Κρήτη, καθώς θεωρείται βέβαια η χρήση του εν λόγω οδικού άξονα για την μεταφορά αγαθών από τη μεγαλόνησο προς Ευρώπη. Αναμένουμε επομένως τα όσα μας δώσει η επικαιροποίηση της μελέτης, ώστε να προχωρήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι το τμήμα αυτό μπαίνει στην εθνική στρατηγική οδικών αξόνων” κατέληξε ο περιφερειάρχης.