«Είναι σημαντικό να υπάρχουν προγράμματα που προσφέρουν στην αλληλοκατανόηση των μαθητών μεταξύ διαφορετικών χωρών» 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus, φιλοξενήθηκαν στην Τρίπολη μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.

Την Τετάρτη (6/7/2022), το πρωί, οργανώθηκε μια λιτή εκδήλωση στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης, όπου παρέστη και καλωσόρισε τις αποστολές ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

 «Θεωρούμε ότι αυτά τα προγράμματα προσφέρουν πολύ στην αλληλοκατανόηση των μαθητών μεταξύ διαφορετικών χωρών και προσφέρουν επίσης στην ανταλλαγή εμπειριών από τη σχολική ζωή των παιδιών και κάποιες φορές δημιουργούν φιλίες που παραμένουν σε όλη τους τη ζωή. Σε έναν κόσμο που η τεχνολογία μας έχει φέρει όλους πολύ κοντά, η ανθρώπινη επαφή μεταξύ παιδιών και η ανταλλαγή εμπειριών βοηθά πολύ στο να έρθει ο κόσμος μας ακόμα πιο κοντά. Ελπίζουμε το πρόγραμμα αυτό ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον με ανταλλαγή μαθητών και από άλλες χώρες και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τα παιδιά από την πόλη μας και τους γονείς τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου για αυτή την πρωτοβουλία.»

Στο τέλος, ακολούθησε ανταλλαγή δώρων. Ο Δήμαρχος προσέφερε στους επικεφαλής κάθε χώρας ένα αναμνηστικό δώρο του Δήμου Τρίπολης, το οποίο είναι ένα συλλεκτικό μετάλλιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και απεικονίζει την Απελευθέρωση της Τρίπολης.