Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα και τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μπασάκο.

Την συνάντηση απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η απένταξη -λόγω υπέρβασης του προβλεπόμενου προϋπολογισμού της δράσης του ΠΕΠ Πελοποννήσου- του έργου ανάπλασης του παραλιακού δρόμου στον Αγιο Νικόλαο. Κατά την σχετική συζήτηση αποφασίστηκε να καταβληθεί προσπάθεια για να περισωθεί το εν λόγω έργο, επαναλαμβάνοντας τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες -οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περί τον ένα μήνα, με την απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση, όπως τονίστηκε, “να κινηθεί ταχύτατα ο δήμος”.

Ακόμα, συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα της υδροδότησης του δήμου, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα να συμβάλει η Περιφέρεια εφόσον προκριθεί η λύση της αφαλάτωσης του νερού που αντλείται από γεωτρήσεις -καθώς η εκτίμηση είναι ότι αποτελεί ενδεδειγμένη λύση, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Αλλα ζητήματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση είναι το αγροτικό δίκτυο του δήμου, πολιτιστικά θέματα και προσβάσεις στα μνημεία, αλλά και η εκτεταμένη παρέμβαση που επιχειρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον δρόμο της Μάνης.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δήλωσε ότι σύντομα θα γίνουν εγκαίνια στο λιμάνι Καρδαμύλης, ενώ οσονούπω αναμένεται και η ολοκλήρωση της μελέτης για την παρέμβαση στο λιμάνι της Στούπας.