Καιρός: Νέο κύμα ζέστης το Σαββατοκύριακο – Οι θερμοκρασίες

Κακοκαιρία πλήττει από το βράδυ της Κυριακής την Ελλάδα, με τις βροχές να συνεχίζονται έως και σήμερα το απόγευμα. Από τέλος της εβδομάδας αλλάζει ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκεται η μισή χώρα, με τη βόρεια Ελλάδα να δέχεται μεγάλο όγκου νερού. Ο καιρός, όμως, αλλάζει από σήμερα το βράδυ.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μάλιστα, έρχεται νέο κύμα ζέστης, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία σε πτώση το επόμενο διήμερο λόγω της επικράτησης ενισχυμένου μελτεμιού
  • Πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα έως το απόγευμα και μετά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6-7 και τοπικά 7-8 με εξασθένηση από την Τετάρτη

120 χιλιοστά βροχής έως το πρωί της Δευτέρας 05/09 στο Πήλιο

Σε συμφωνία με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά το πρώτο μισό της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου, κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Έως τις 11:00 το πρωί στο ύψος βροχόπτωσης στη Ζαγορά Πηλίου έχει φτάσει τα 120 χιλιοστά.

Στις περιοχές που επηρεάστηκαν σημαντικά συμπεριλαμβάνεται η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου οι βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν προβλήματα. Το μεγαλύτερο ύψος εντός του αστικού ιστού καταγράφεται στο Επταπύργιο και είναι ίσο με 70 χιλιοστά.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν από 451 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ με κόκκινα στίγματα σημειώνονται οι περιοχές όπου ανιχνεύθηκε κεραυνική δραστηριότητα.

in.gr