Μία ακόμα σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το θέμα μεταφοράς των μαθητών

Η μεταφορά των μαθητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου απασχόλησε μία ακόμα σύσκεψη που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε ιδιαίτερα η εξυπηρέτηση των μαθητών στον άξονα από Θουρία μέχρι Πολιανή, στην Π.Ε. Μεσσηνία, θέμα το οποίο, όπως έγινε γνωστό, θα αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένη εντολή του περιφερειάρχη.

Ο Π. Νίκας εκτίμησε ότι μέσα στον Σεπτέμβριο ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα θέματα με την μεταφορά των μαθητών ανά Π.Ε., δεδομένου ότι μέσα στον τρέχοντα μήνα αναμένεται να γίνει η οριστικοποίηση του αριθμού των φοιτούντων μαθητών, ενώ θα ξεκινήσει και η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων.

“Θα γίνεται προσπάθεια να επιλύονται τα όποια προβλήματα μέσα στον συντομότερο δυνατό χρόνο και πάντα προς το συμφέρον των μαθητών. Πρέπει, ωστόσο, να γίνει αντιληπτό από όλους ότι οι υπάλληλοι δεν μπορούν να κινηθούν εκτός του ορισμένου από την πολιτεία θεσμικού πλαισίου” σημείωσε ο περιφερειάρχης, για να προσθέσει στη συνέχεια:

“Οσον αφορά σε ιδιαίτερα -και ενδεχομένως ακραία- προβλήματα που θα προκύπτουν, θα αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση, ακόμα και με εντολή περιφερειάρχη, ο οποίος έχει την τελική ευθύνη”.