Ένα πολύ σημαντικό έργο μεταφοράς του νερού ύδρευσης σε Κολλίνες και Αγία Βαρβάρα Σκιρίτιδας υλοποιεί ο Δήμος Τρίπολης, μέσω της ΔΕΥΑΤ. Ένα έργο προϋπολογισμού 950.000 €, ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Την περιοχή επισκέφθηκε, το πρωί της Τρίτης (13/9/2022), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες της Φάρμας κ.κ. Μπάκο και Καϋμενάκη για την ευγενική παραχώρηση της γεώτρησης.
Ο Δήμαρχος τόνισε: «Ένα μεγάλο έργο που θα μεταφέρει το νερό για περίπου έξι χιλιόμετρα. Θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα των χωριών αυτών. Είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή της Σκιρίτιδας.
Το χρονοδιάγραμμα είναι ως το τέλος Οκτωβρίου. Το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, αν και υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες.
Κάποιοι κάνουν κριτική, κάνοντας ότι ξεχνούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Σε περίοδο πανδημίας, με τεράστιες αυξήσεις, όλα τα δημόσια έργα στη χώρα, έχουν τεράστια προβλήματα. Στον Δήμο Τρίπολης και στη ΔΕΥΑΤ κανένα έργο δεν είναι σταματήμενο και προχωρούν μέσα στα χρονοδιαγράμματα.»
Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΤ κ. Κώστας Μανδρώνης αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του έργου. «Με το δικτύου αυτό δεν θα έχουν πρόβλημα υδροδότησης και οι Κολλίνες και η Αγία Βαρβάρα.» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κολλινών κ. Παύλος Ιωάννης μίλησε για την τεράστια σημασία που έχει το έργο για τα χωριά της περιοχής. «Να ευχαριστήσω την Αρκαδική Οικολογική Φάρμα για την παραχώρηση της γεώτρησης και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και την ΔΕΥΑΤ, προχωρά αυτός ο μεγάλος αγωγός για να τροφοδοτήσει τις Κολλίνες και την Αγία Βαρβάρα.»
Τέλος, να σημειωθεί ότι αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του έργου μεταφοράς νερού με νέο αγωγό για την ύδρευση των τοπικών κοινοτήτων Αγίας Βαρβάρας – Κολλίνες της Δ.Ε. Σκυρίτιδας, η κατασκευή ενδιάμεσης δεξαμενής καθώς και η εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Το έργο τοποθετείται στο Νότιο τμήμα της Δ.Ε. Σκυρίτιδας και καλείται να παίξει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο αφού οι Τ.Κ. Κολλίνες – Αγίας Βαρβάρας υδρεύονται από μικροπηγές αλλά και γεωτρήσεις με μικρές παροχές που αδυνατούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.