Π. Νίκας, “ευθύνη των δήμων η διαχείριση του θέματος της στέγασης των ευπαθών ομάδων”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η ευθύνη διαχείρισης του θέματος της στέγασης των ευπαθών ομάδων -μεταξύ των οποίων και οι ρομά-, όπως και της ποιότητας ζωής τους γενικότερα, ανήκει στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, δηλαδή στους δήμους.

“Η ευθύνη ανήκει στους δήμους, εμείς ως Περιφέρεια έχουμε προσφερθεί να συνδράμουμε όπου μας ζητηθεί και όπου απαιτηθεί” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εγγράφως έχει απευθυνθεί προς τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης, παραχωρώντας τις -αδειοδοτημένες ως κατασκήνωση μη τουριστικού χαρακτήρα- περιοχές στην Μπιρμπίτα και την Μακαρία, προκειμένου να τις διαχειριστούν ως κατά νόμο υπεύθυνοι.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν και ο ίδιος, ως δήμαρχος Καλαμάτας, είχε εγγράφως επίσης ζητήσει, δύο φορές, από την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή, να του διαθέσει τον χώρο στην Μπιρμπίτα.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι αποδοχή της παραχώρησης μπορεί να δρομολογήσει την μόνη λύση προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στην Καλαμάτα -διαδικασία για την οποία, τόνισε ο περιφερειάρχης, έχει ενημερώσει και την κυβέρνηση.