Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας συνεχίζει για άλλη μια χρονιά τη λειτουργία του.

Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και η παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και ταυτόχρονα η προώθηση της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού τα μαθήματα διδάσκονται αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Η επιτυχία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας οφείλεται αποκλειστικά στην πολύτιμη συμβολή των εθελοντών εκπαιδευτικών, οι οποίοι παρέχουν πρόσθετη διδακτική υποστήριξη σε μαθητές, άνευ ανταλλάγματος. Η συμβολή  τους, στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε και προάγει τις έννοιες της αλληλεγγύης και της συνοχής απέναντι στο συνάνθρωπό μας.

Για το σκοπό αυτό απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, (αδιόριστους, διορισμένους, συνταξιούχους), οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίων με τίτλους σπουδών που συνάδουν με τα μαθήματα Γυμνασίου & Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Παράλληλα, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των μαθητών οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Η αίτηση υπογράφεται από τον εκάστοτε γονέα και όχι από τους μαθητές.

Τα έντυπα των αιτήσεων μπορείτε να τα εκτυπώσετε από το συνημμένο αρχείο ή να τα παραλάβετε από το Γραφείο Δημάρχου.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και λήγει την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στο: astros01@otenet.gr, είτε με φυσική παρουσία στο πρωτόκολλο του Δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο εξής τηλέφωνο: 2755360101.Συνημμένα αρχεία: PDF iconaitisi_ethelonti_ekpaideytikoy_2022_-_2023.pdfPDF iconaitisi_mathiton.pdf