Συμβάσεις έργων 2,2 εκ ευρώ στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, στην Κόρινθο

Συμβάσεις δύο έργων στην Κορινθία συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, καθώς και δύο συμφωνητικά εργασιών συνολικής δαπάνης 402.718,20 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αργά το μεσημέρι χτες Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα και Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη- υπέγραψε μία σύμβαση για το με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργο βελτίωσης και συντήρησης της επαρχιακής οδού 1 Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι και συμβολές οδών) και άλλη μία για το προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο συντήρησης της επαρχιακής οδού 66 Νεμέα – Ψάρι – Σκοτεινή, στο τμήμα που διέρχεται από την Π.Ε. Κορινθίας.

Ακόμα, ο Π. Νίκας υπέγραψε δύο εργολαβικά συμφωνητικά για εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, α) σε περιοχές των Δήμων Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με δαπάνη 235.318,20 ευρώ και β) σε περιοχές των Δήμων Κορίνθου, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Νεμέας με δαπάνη 167.400 ευρώ.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επισκέφθηκε τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή του Ισθμού, διαπιστώνοντας την γοργή εξέλιξή τους, έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Οκτωβρίου, όταν θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ελληνα πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη, μια ένδειξη τιμής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον οραματιστή πολιτικό των αρχών του περασμένου αιώνα.