Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας : “Ο σεβασμός στη δικαιοσύνη αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτείας”

“Ο σεβασμός στη δικαιοσύνη αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτείας, με την δικαιοσύνη να είναι η ελπίδα του λαού για την ορθοτόμηση των πραγμάτων και την ανάπτυξη της χώρας” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, μετά την τελετή αγιασμού του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Δικαστικό Μέγαρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

“Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σε όλους τους θεσμούς, προφανώς και στη δικαιοσύνη, με βασική ευθύνη γι’ αυτό της εκτελεστικής εξουσίας” δήλωσε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υφίσταται πολυνομία, αλλά και αντιφάσεις στη νομοθεσία.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε, ακόμα, σε “πολλά ζητήματα που πληγώνουν τον λαό, όπως το σκάνδαλο Ζίμενς -αλλά για αυτό δεν είναι υπεύθυνη η δικαστική εξουσία, οι περισσότερες ευθύνες ανήκουν στην εκτελεστική” εκτίμησε ο περιφερειάρχης.

Καταλήγοντας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες αισθάνονται όπως ο αποκαλούμενος “αυτοφωράκιας” καθώς όποια ευθύνη αποποιείται η κεντρική εξουσία την επιρρίπτει στην αυτοδιοίκηση η οποία δεν έχει τα μέσα και τις δυνατότητες να ανταποκριθεί, με συνέπεια οι εκπρόσωποί της -δήμαρχοι και περιφερειάρχες- να σύρονται, κάθε τόσο, στα δικαστήρια κι αυτό βεβαίως συνιστά πολιτικό θέμα”.