Στις Βρυξέλλες η νικήτρια ομάδα μαθητών από το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Νεάπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος At the School of OpenCohesion

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, τον ερχόμενο Οκτώβριο, στις Βρυξέλλες, θα μετάσχει ομάδα μαθητών και καθηγητών από το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Νεάπολης, της Π.Ε. Λακωνίας που θα βρίσκεται από τις 11 μέχρι και τις 13 του ερχόμενου μήνα στην βελγική πρωτεύουσα, όπου θα επισκεφθούν τους χώρους που φιλοξενούν τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η μετάβαση στις Βρυξέλλες αποτελεί επιβράβευση για την πρώτη θέση που η ομάδα μαθητών του εν λόγω σχολείου κατέλαβε στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το σχολικό έτος 2019 – 2020 στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος At the School of OpenCohesion, ενός προγράμματος με στόχο την επικοινωνία του ΕΣΠΑ. Η δαπάνη μετάβασης και επιστροφής καλύπτεται από το ΕΣΠΑ 2014 -2020.

Θέμα του διαγωνισμού -όπου όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτόν έλαβαν ένα τάμπλετ ως δώρο- ήταν η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού μέσω του οποίου οι μαθητές καλούνταν να αποδείξουν ότι παρακολουθούν τα έργα τα οποία υλοποιούνται μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου.

“Είναι ένα δώρο στα παιδιά αυτά που η εργασία τους αναδείχθηκε πρώτη, μπροστά από ανάλογες εργασίες μαθητών σχολείων των μεγάλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε:

“Στο πρόσωπο αυτών των παιδιών βραβεύονται όλα τα παιδιά των μικρών περιφερειακών σχολείων, που ισάξια ανταγωνίζονται, σε ζητήματα αισθητικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, συνομηλίκους τους οι οποίοι φοιτούν στα σχολεία των πόλεων, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Προφανώς συγχαίρουμε και τους καθηγητές τους” κατέληξε ο περιφερειάρχης.