“Αρωγός η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο έργο της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην ενθρόνιση του κ. Νικηφόρου στη Μεγαλόπολη

“Αναλαμβάνετε σεβασμιότατε μητροπολίτα Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρε πνευματικά και διοικητικά καθήκοντα σε μία ιστορική περιοχή, αλλά συνάμα ολιγάνθρωπη, θα μας έχετε όμως συμβοηθούς, συμπαραστάτες και αρωγούς στο δύσκολο έργο σας, που θα είναι νικηφόρο”.

Με αυτά τα λόγια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας απευθύνθηκε στον νέο μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρο, χθες Κυριακή 20 Νοεμβρίου, κατά την τελετή ενθρόνισης του ιεράρχη, στον ναό του Αγίου Νικολάου, στη Μεγαλόπολη.

Ιδιαίτερα ο περιφερειάρχης επισήμανε την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης λόγω της διαδικασίας μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο, η οποία -όπως τόνισε ο Π. Νίκας- “θα πρέπει όλοι να εργαστούμε, ώστε αυτή να είναι δίκαιη για την τοπική κοινωνία και να μην ανακόψει την πρόοδο της περιοχής”.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης, στον σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε πως η περιοχή έχει μεγάλες ανάγκες όσον αφορά στην συντήρηση των μοναστηριών καθώς το κομμάτι αυτό της χώρας μας -όπως είπε- έχει χαρακτηριστεί ως το “Αγιο Ορος” της νοτίου Ελλάδος.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο για την γενικότερη προσφορά του “στην Εκκλησία και τον λαό του Θεού”, αλλά και για την προσφορά του στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ως τοποτηρητής, ενώ στάθηκε και στην διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας στο έθνος μας.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος -ως τοποτηρητής της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως-, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Φωκίδος Θεόκτιστος, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.