Πτώση Φάντομ: Πώς τίμησαν τη μνήμη των δύο πιλότων στην 117 Πτέρυγα Μάχης

Ανέπαφα θα μείνουν τα ντουλάπια του Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα στον χώρο που φύλασσαν τα πράγματά τους.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται, τις τελευταίες μέρες, στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας, όπου υπηρετούσαν οι αδικοχαμένοι πιλότοι, Στάθης Τσιτλακίδης και Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Ο βουβός πόνος είναι διάχυτος σε όλη τη μονάδα, αλλά και το πείσμα ευδιάκριτο, για συνέχιση της ύψιστης αποστολής τους στα εναέρια χνάρια των δύο συναδέλφων τους, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Σε ατμόσφαιρα κατανυκτικής σιωπής απογειώθηκε ένα Phantom F-4 και οι δύο χειριστές του έκαναν ακριβώς την ίδια εναέρια διαδρομή που είχαν πραγματοποιήσει το πρωί της περασμένης Δευτέρας οι εκλιπόντες συνάδελφοί τους.

Έπειτα όλοι κατευθύνθηκαν στον χώρο των σωστικών, όπου φυλάσσονται οι φοριαμοί του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι. Πλέον τα δύο ντουλάπια, του Στάθη και του Μάριου – Μιχαήλ, θα παραμείνουν ανέπαφα (για πολύ καιρό), ακολουθώντας πιστά την παράδοση.

Με τους δύο διακριτικούς αυτούς τρόπους οι συνάδελφοι των δύο «ιπτάμενων» που άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στο Phantom F-4 τίμησαν τη μνήμη τους.

Σύνταξη ΙΝ

in.gr