Μερομήνια: Μετά το Πάσχα έρχεται η απόλυτη ταραχή στον καιρό

Τι καιρό θα κάνει σύμφωνα με τα μερομήνια

Άνοιξη θα αρχίσει να «μυρίζει» ο καιρός τον Απρίλιο και σύμφωνα με τα μερομήνια το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με καλές καιρικές συνθήκες.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου θα είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες! Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων ενώ όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C, ενώ θα κάνουμε Πάσχα με πολύ καλό καιρό.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

Αλλαγή σκηνικού την Πρωτομαγιά. Από τις βροχές στον ήλιο και σε θερμοκρασίες πάνω από 24 °C.

Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές. Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Στα τέλη του Μαΐου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 μποφόρ.

Τα Μερομήνια και η μετεωρολογία

Τα Μερομήνια αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα Μερομήνια.

Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις ημέρες, οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα Μερομήνια από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, ήτοι από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου.

Προσέχουν, δε, τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 18 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Σύνταξη ΙΝ

in.gr