Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διεθνή έκθεση Prowein, στο Ντίσελντορφ

Σημαντική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διεθνή έκθεση αγροδιατροφής Prowein – International Trade Fair Wines and Spirits, που έλαβε χώρα στη Γερμανία, στο Ντίσελντορφ, το τριήμερο 19 με 21 Μαρτίου.

Η Prowein αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση οίνων και αλκοολούχων ποτών στον κόσμο και μια από τις κορυφαίες εκθέσεις του κλάδου αυτού, συγκεντρώνοντας κάθε έτος πλήθος επαγγελματιών, χρησιμοποιώντας την ως εργαλείο αναζήτησης συνεργατών από τη διεθνή αγορά.

Η Περιφέρεια συμμετείχε, σε συνεργασία με την ΕΝΟΑΠ (Ενωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου), με την παρουσία 12 οινοποιητικών επιχειρήσεων και διέθεσε για το σκοπό αυτό, το ποσό των 50.000 ευρώ. Η παραγωγή κρασιού στην Πελοπόννησο, βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά, ενώ το 30% των ελληνικών αμπελώνων που βρίσκονται στην Πελοπόννησο παράγουν το 25,74% των ΠΟΠ οίνων της χώρας μας.

Στην πιο πάνω διεθνή έκθεση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς τομέα και θεμάτων Αναπτυξιακού νόμου Στάθης Αναστασόπουλος, ενώ από πλευράς υπηρεσιακών στελεχών παρέστη η προϊσταμένη του Τμήματος φυτοϋγειονομικού ελέγχου της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Σπυριδούλα Μπέσα.