Δήμος Γλυφάδας: Έτοιμο το μεγαλύτερο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Ελλάδας

ΚείμενοΧρήστος Ράπτης

Ανοίγει τις πύλες του στους «λιλιπούτειους» οδηγούς, το νέο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Γλυφάδα.

Ένα αναξιοποίητο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Επαμεινώνδα, Ηφαίστου, Δημελά και Ποσειδώνος, στη Γλυφάδα μεταμορφώθηκε σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, με φωτεινούς σηματοδότες και τα βασικά σήματα της Τροχαίας, για να διδαχθούν βιωματικά τα παιδιά ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

Περί τα τέλη Μαΐου αναμένεται να αρχίσουν τα μαθήματα, τα οποία θα διενεργούνται κατά τις απογευματινές ώρες.

«Βάλτε ζώνη στο παιδικό αυτοκίνητο – ή κράνος στο ποδήλατο και στο πατίνι – προσέξτε τις διαβάσεις, τα φανάρια και τα σήματα και ξεκινάμε!», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:

«Σας καλωσορίζουμε στο ολοκαίνουργιο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Γλυφάδα μας, όχι σε μια γωνιά της πόλης μας, αλλά σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (Επαμεινώνδα-Ηφαίστου-Δημελά-Ποσειδώνος). Ξεκινά τη λειτουργία του ένας οργανωμένος χώρος, που φτιάξαμε από το μηδέν και απαντάει σε ένα βασικό ερώτημα και αγωνία πολλών γονιών:

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Γλυφάδας

Πού θα κάνει το παιδί μου ποδήλατο ή πατίνι με ασφάλεια;

Πού θα παίξει με ασφάλεια με το παιδικό αυτοκινητάκι;

Πώς μπορεί να μάθει από μικρή ηλικία σωστή και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και κυκλοφοριακή αγωγή;

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Γλυφάδας

Η απάντηση βρίσκεται στο νέο μας πάρκο. Ένας ακόμα πρότυπος χώρος, με ποιότητα κατασκευής από άκρη σε άκρη και τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Με εκατοντάδες νέα δέντρα και φυτά, ποιοτικό και ασφαλή παιδότοπο, φωτισμό τελευταίας γενιάς, πεζοδρόμια μεγάλα και επιφάνειες με βιοκλιματικά υλικά και με ένα δίκτυο δρόμων, σημάνσεων, διαβάσεων, κλπ. ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά.

Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιούνται οι μεγάλοι δημόσιοι χώροι κι έτσι πράττουμε πάντα. Με ποιοτική κατασκευή, λειτουργικούς χώρους, φαντασία και υψηλή αισθητική και πάνω από όλα με αγάπη για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.

Ποδήλατα, πατίνια, αυτοκινητάκια φέρνετε κι εσείς τα δικά σας – αλλά ειδικά παιδικά αυτοκίνητα έχουμε προμηθευτεί κι εμείς».

in.gr