Παρουσίαση του φακέλου της υποψηφιότητας του «Πάρνωνα Μαλέα, ως Απόθεμα Βιόσφαιρας» στον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, η παρουσίαση τoυ φακέλου της υποψηφιότητας της περιοχής «Πάρνωνα-Μαλέα», για την αναγνώρισή της ως Απόθεμα Βιόσφαιρας στο πλαίσιο του προγράμματος MaB/ UNESCO.

Με το χαρακτηρισμό «Απόθεμα Βιόσφαιρας της UNESCO», μια περιοχή αποκτά πλεονεκτήματα τόσο σε επίπεδο προστασίας και διατήρησης του φυσικού και πολιτιστικού της περιβάλλοντος, όσο και σε επίπεδο αειφόρου τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία επίσης του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και των Δημάρχων Νότιας Κυνουρίας, Μανώλη Δολιανίτη και Ευρώτα Δήμου Βέρδου.

Ο φάκελος παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Μαρίνo Μπερέτσο, τον Καθηγητή Χημείας Περιβάλλοντος και Χημικής Ωκεανογραφίας του Ε.Κ.Π.Α και Διευθυντή της Έδρας και Δικτύου UNESCO για την Διαχείριση και Εκπαίδευση Αειφόρου Ανάπτυξης στη Μεσόγειο Μιχάλη Σκούλλο, την Δασολόγο Περιβαλλοντολόγο MSc Χριστίνα Καλαθά και τον συντονιστή της υποψηφιότητας και Σύμβουλο Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Κοσμά Σιδηρόπουλο. Στη συζήτηση παρείχε επιστημονικές και τεχνικές διευκρινήσεις ο Ευάγγελος Παππάς εκ μέρους της εταιρείας-συμβούλου ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ.

Bασικός υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Αποθέματος Βιόσφαιρας Όρους Πάρνωνα και Ακρωτηρίου Μαλέα, είναι η εταιρεία Πάρνωνας, η οποία περιλαμβάνει στους μετόχους της την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όλους τους Δήμους στη διοικητική περιφέρεια των οποίων χωροθετείται το Απόθεμα Βιόσφαιρας Όρους Πάρνωνα και Ακρωτηρίου Μαλέα και μια μεγάλη ομάδα κοινωνικοοικονομικών φορέων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.brparnonas.gr.