Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες του Προγράμματος.

Ο Δήμος Τρίπολης εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, . Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παράδοση του πρώτου πακέτου έξυπνων συσκευών (Έξυπνο κινητό, Οξύμετρο, Θερμόμετρο, Ζυγαριά, Home Hub) στους ωφελούμενους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR».

Επιπλέον, μαζί με τη παράδοση των συσκευών έγινε και εκπαίδευση στους ωφελούμενους από την Ομάδα Έργου υποστήριξης του προγράμματος, και λύθηκαν όλες οι απορίες σχετικά με την χρήση των συσκευών και την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, ώστε οι ωφελούμενοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει δράσεις που υιοθετούν τις Τεχνολογίες Ηλεκτρονικής Υγείας στοχεύοντας στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την ποιοτική  παροχή υπηρεσιών υγείας μέσω των διαθέσιμων τεχνολογιών.