Στην Κορώνη o εορτασμός της Παναγίας Ελεήστριας

Την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε με λαμπρότητα η Κορώνη, την Παρασκευή 10 Μαΐου, γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορώνης.

Πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συμμετείχαν στη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, στα γραφικά σοκάκια της ιστορικής Κωμόπολης, ενώ με το πέρας της λιτανείας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον των προτομών του μακαριστού Μητροπολίτου Μεσσηνίας κυρού Χρυσοστόμου Δασκαλάκη και των Εθνομαρτύρων Επισκόπων Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και Μεθώνης Γρηγορίου Παπαθεοδώρου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανέφερε: «Σήμερα, η Κορώνη εορτάζει με λαμπρότητα την Παναγία Ελεήστρια, προστάτιδά της, με πλήθος πιστών να συμμετέχει στη λιτανεία και στις εκδηλώσεις. Ας συνεχίσουμε να τιμούμε την παράδοση και την πνευματική μας κληρονομιά. Χρόνια Πολλά σε όλους».