: Ανήλικοι κλείνουν ραντεβού για να παίξουν ξύλο έξω από σχολεία

Τραμπουκισμοί, ξυλοδαρμοί ακόμα και μαχαίρια μέσα στη σχολική τσάντα αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο

Ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, απειλές και εκβιασμοί. Μαθητές μετατρέπονται σε αδίστακτους κακοποιούς που «κλείνουν» ραντεβού για ξύλο έξω από σχολεία, κάνουν ληστείες, τραβούν μαχαίρια και σουγιάδες.

«Απειλούν με μαχαίρια ή λύνουν τα προβλήματά τους έξω από το σχολείο και μπορεί να πάρει και όποιον να’ ναι η μπάλα», αναφέρει μία ανήλικη κοπέλα στο MEGA.

Το πρώτο τετράμηνο του 2024 συνελήφθησαν 290 ανήλικοι για πρόκληση σωματικής βλάβης

Άλλη ανήλικη δηλώνει: «Κάτι παιδιά αποφάσισαν να λύσουν τα προβλήματά τους εκτός σχολείου, γιατί μέσα στο σχολείο φοβόντουσαν και τη διευθύντρια, και ξαφνικά απλά ακούσαμε την επόμενη ημέρα ότι τα παιδιά το λύσανε με ξύλο και έγινε πολύ μεγάλη φασαρία. Το παιδί του έφυγαν δύο δόντια και γύρισε σπίτι με αίματα».

Κουβαλούν μαχαίρια μέσα στη σχολική τσάντα

Μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Αττικής έχουν να καταγγείλουν τουλάχιστον ένα περιστατικό ανήλικης παραβατικότητας.

Τραμπουκισμοί, ξυλοδαρμοί ακόμα και μαχαίρια μέσα στη σχολική τσάντα, όπως λένε, αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Μια νεαρή κοπέλα περιγράφει ένα πρωτοφανές περιστατικό: «Είχανε μαχαιρώσει μία κοπέλα σε ένα λύκειο στην Καλλιθέα. Είχε βγάλει μαχαίρι αυτή χωρίς λόγο και τη μαχαίρωσε. Για έναν τσακωμό από ό,τι θυμάμαι είχε γίνει και αυτό το βίντεο είχε κοινοποιηθεί κιόλας στα social media».

Μαζί με τα βιβλία, σε σχολικές τσάντες κρύβουν σουγιάδες, μαχαίρια και πεταλούδες.

«Είχε πάει μία κοπέλα σε μία άλλη κοπέλα, επειδή έβγαινε με τον πρώην της κάτι τέτοιο και την είχε κάψει με το τσιγάρο. Στο μάτι, της είχε βάλει το τσιγάρο στο μάτι», αποκαλύπτει ανήλικη.

Μόλις μέσα σε τέσσερις μήνες τα επίσημα στοιχεία προκαλούν σοκ.

Το πρώτο τετράμηνο του 2024 συνελήφθησαν 290 ανήλικοι για πρόκληση σωματικής βλάβης, 2 για ανθρωποκτονία και 432 για κλοπές.

Δεκάδες είναι οι συλλήψεις ανηλίκων και για διαρρήξεις, ναρκωτικά, ακόμα και βιασμούς.

Σύνταξη ΙΝ

in.gr