Στα “Παπαφλέσσεια” ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας “έμπρακτη η στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον κλασικό αθλητισμό”

Την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον κλασικό αθλητισμό επισήμανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε δήλωσή του με αφορμή την διεξαγωγή στην Καλαμάτα, της διεθνούς συνάντησης στίβου “Παπαφλέσσεια 2023”, στην οποία ο περιφερειάρχης παρέστη και έκανε απονομές σε νικητές αθλημάτων.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ιδιαίτερα ότι η διεξαγωγή και της φετινής αθλητικής διοργάνωσης στηρίχθηκε σημαντικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που με πρωτοβουλία της Περιφέρειας υπογράφηκε πέρυσι μεταξύ της ίδιας, του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, προκειμένου να συνδράμουν οικονομικά την διοργάνωση της διεθνούς αυτής συνάντησης στίβου για την διετία 2022 – 2023.

Σύμφωνα με την ύψους 103.000 ευρώ διετούς διάρκειας πιο πάνω προγραμματική σύμβαση, όπως τόνισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια διέθεσε συνολικά 60.000 ευρώ για την διεξαγωγή -πέρυσι και φέτος- των “Παπαφλεσσείων”, ο Δήμος Καλαμάτας συνολικά 20.000, ο Μεσσηνιακός συνολικά 20.000 και το Επιμελητήριο συνολικά 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης σημείωσε την προμήθεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ειδών και υλικών για τον κλασικό αθλητισμό, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, τα οποία ήδη διανέμονται από την Περιφέρεια η οποία -όπως υπογράμμισε ο Π. Νίκας- “θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την στήριξη και προώθηση του κλασικού αθλητισμού, ώστε να λάβει τη θέση που του αξίζει”.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει εμπράκτως τον αθλητισμό, επενδύοντας μέσα από ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως η αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών αλλά και η δημιουργία νέων.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, ο Π. Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα τελευταία 3,5 χρόνια, έχει διαθέσει πάνω από 2.000.000 ευρώ γιαι έργα, μεταξύ άλλων, στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας που θα εγκαινιαστεί την προσεχή Τετάρτη 7 Ιουνίου, στα γήπεδα στο Πλατύ και στην Ελαία -που ολοκληρώνεται άμεσα-, καθώς και για παρεμβάσεις στα γήπεδα της Βαλύρας και της Μπούκα.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι σύντομα θα δημοπρατηθούν από την Περιφέρεια έργα στα γήπεδα Κυπαρισσίας, Μελιγαλά, Γαργαλιάνων, Κοπανακίου, Σπερχογείας και Ανδρούσας.