Ισραήλ: «Έπεφταν ρουκέτες για 4 ώρες» λέει Έλληνας που επέστρεψε από το Τελ Αβίβ

Στο Τελ Αβίβ η κατάσταση δεν είναι τραγική περιγράφει Έλληνας που μόλις επέστρεψε – «Φοβήθηκα κάπως»

Για τα όσα έζησαν στο Τελ Αβίβ, την ώρα της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, μίλησαν οι Έλληνες που επέστρεψαν μόλις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Έπεφταν ρουκέτες από τις 06:30 το πρωί το Σάββατο και πήγαμε στο bomb room σε έναν συγγενή στο Τελ Αβίβ. Έπεφταν από τις 06:30 μέχρι και τις 10:30 και μετά πάλι το απόγευμα» ανέφερε ο ένας από τους 81 Έλληνες που επαναπατρίζονται απόψε.

«Το κλίμα ήταν μια χαρά στο Τελ Αβίβ, ο πόλεμος γίνεται στο Νότο. Υπήρχε ένας φόβος, αλλά μέχρι εκεί».

«Πάντα υπάρχει στρατός στο Τελ Αβίβ. Στην αρχή φοβήθηκα κάπως» είπε.

«Εμείς τις πρώτες στιγμές δεν ξέραμε ότι γίνεται πόλεμος στο Νότο. Ακούγαμε τις ρουκέτες που είναι σύνηθες. Όταν μπήκαμε στα social media και φοβηθήκαμε» προσθέτει.

Τέλος, υποστηρίζει ότι το ελληνικό κράτος δεν βοήθησε στην επιστροφή του από το εμπόλεμο Ισραήλ και ότι το προξενείο τους είπε «πάρε και κλείσε μόνος σου».

«Ήταν να επιστρέψω το Σάββατο αλλά μείναμε εκεί για μια μέρα ακόμα. Ήρθαμε σε συνεννόηση με το ελληνικό κράτος που δεν μας βοήθησε αρκετά. Εγώ την πτήση την έκλεισα μέσω αεροπορικής εταιρείας, το προξενείο μας είπε “πάρε και κλείσε μόνος σου”» λέει χαρακτηριστικά.

«Καθαρίζουν εν ψυχρώ παιδάκια και γυναίκες» – Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα από το Ισραήλ

«Μπαίνουν μέσα στο σπίτι και σκοτώνουν εν ψυχρώ κυρίως γυναίκες, παιδιά» συγκλονίζει Έλληνας που ζει στο Ισραήλ, περιγράφοντας τον τρόμο και τη δραματική κατάσταση που επικρατεί μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο.

«Η κατάσταση εδώ είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από χθες στις 6:30 το πρωί βρισκόμαστε σε ένα καταφύγιο με τα δύο πιτσιρίκια. Καταφύγιο εδώ είναι ένα δωμάτιο του σπιτιού που είναι φτιαγμένο από μπετόν» περιγράφει ο κ. Μάκης Λεβής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η κρεβατοκάμαρα του παιδιού είναι φτιαγμένη από μπετόν οπότε όλοι μπαίνουμε μέσα σε αυτό. Το δωμάτιο έχει μια πόρτα που κλείνει αεροστεγώς. Αυτό είναι το καταφύγιο. Ουσιαστικά είμαστε κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι επειδή πέφτουν συνεχώς ρουκέτες, έχουμε άγνωστο αριθμό τρομοκρατών μέσα στο κράτος του Ισραήλ ακόμα οι οποίοι κυκλοφορούν με καλάζνικοφ και καθαρίζουν εν ψυχρώ κυρίως παιδάκια και γυναίκες» συγκλονίζει.

Όπως λέει, «οι τρομοκράτες αυτοί είναι έξω στους δρόμους, τώρα έχουν μπει μέσα σε οικισμούς ενώ χθες έκαναν επίθεση ταυτόχρονη σε 22 οικισμούς».

Σύνταξη ΙΝ

in.gr